De Scholengemeenschap Lelystad, OSG de Rietlanden en ISG Arcus vallen onder het Bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad.(SVOL)

Volg ons op Twitter en Facebook en de SGL-app

Nieuws

De SGL is een officieel erkende Cultuurprofielschool en draagt het predicaat Technasium.


In memoriam, Nouaman El Khouakhi

We hebben verdriet om het verlies van Nouaman.

Nouaman kwam graag op de SGL.

Zijn klas en vrienden voelden als familie.

In onze school kenden wij hem als een open, vrolijke en creatieve jongen. Hij was populair en straalde altijd.

Nouaman hebben wij ervaren als een bijzondere jongen. Hij was dankbaar voor de begeleiding die hij hier kreeg.

Hij laat een grote leegte achter.

Wij zullen hem ontzettend missen.

Moge Allah hem barmhartig zijn.

Lieve Nouaman, rust in vrede.

 


Kinderboekenweek

Traditiegetrouw vond ook dit jaar weer de opening van de Kinderboekenweek plaats op de SGL. Ruim 1000 leerlingen van basisscholen uit Lelystad en Swifterbant bezochten onze school om, na de kunstroute te hebben gelopen, te genieten van een voorstelling van de Theaterklas. Ook dit jaar waren en er weer heel wat verhalen ingezonden. De jury heeft uuuuren zitten lezen en beoordelen, maar uiteindelijk lukte het om leerlingen te nomineren en winnaars aan te wijzen!

Meer foto's in ons >>> FOTOALBUM


Kofschiploop

Ook dit jaar, tijdens onze (eeeeh, de hoeveelste was het eigenlijk?) Kofschiploop, waren de weergoden ons gunstig gezind! Betere weercondities konden lopers zich niet wensen! De meisjes gingen als eerste van start, na een half uur gevolgd door de jongens. Er werden weer scherpe tijden gelopen en zowel bij de meisjes als de jongens kwamen we bekende medaillewinnaars van voorgaande jaren tegen!

Meer foto's uiteraard in ons >>> FOTOALBUM


Winnaars op NFFS

Op maandag 15 september vond in de Agora weer het Nationaal Filmfestival voor Scholieren plaats. 500 leerlingen uit heel Nederland deden in 8 categorieën mee aan het festival. Ook leerlingen van de SGL hadden hun films ingezonden en vielen daarmee in de prijzen!

De Zeven van Lelystad-Zuid van Wayne de Boer en Emil Cantello, won de tweede prijs in de categorie fictie middenbouw en als aanmoedigingsprijs de VIP-dag bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Wisselgeld van Malou Bastiaanse, Tamika Marcos en Lynn Colder, won de derde prijs in de categorie 1 minuut film bovenbouw.

Lambrusco van Kilian Kayser en Harda Ebbers, won derde prijs in de categorie fictie bovenbouw en tevens bestempeld als Beste Film van Flevoland.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!


Kamp Abbertbos

Ondanks de kou, de nachtelijke regen en de spinnen kunnen de mentoren, begeleiders en klassen die als eersten op pad gingen terugkijken op een geslaagd kamp! De komende weken zullen er nog veel klassen volgen. In ons fotoalbum een impressie.

Klik >>> HIER


Afscheid klas 1 en 2

Op maandagavond 30 juni namen de klassen 1 en 2 afscheid van elkaar en hun mentor. Er werd gegeten, gedanst, er werden spelletjes gespeeld en er was een officieel moment! Het geld dat onze eerste klassen tijdens de Run Bike Run bij elkaar gelopen en gefietst hadden werd in de vorm van een cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Roparun en Stichting Kinderdroomwens.


Diploma-uitreiking

Het was druk, het was warm, maar het was vooral gezellig! Eindelijk konden onze examenkandidaten hun diploma in ontvangst nemen! Eerst het podium op om applaus te oogsten, daarna een kort officieel praatje om vervolgens in de mentorgroep het 'papiertje' op te halen. Iedereen nogmaals gefeliciteerd!!! Geniet van jullie vakantie en succes gewenst met jullie vervolgopleiding!

Meer foto's Klik >>> HIER


Kennismaking

Op 18 juni kwamen al vroeg de eerste leerlingen richting SGL voor de kennismaking met hun mentor en nieuwe klasgenoten. De hele ochtend werd besteed aan het leren kennen van elkaar en de school en werden de klassen en individule leerlingen op de foto gezet. Nog een paar weken naar de basisschool, dan vakantie en vervolgens echt naar de middelbare school. Wij kijken uit naar jullie komst. Geniet van jullie vakantie en tot in augustus!!!


PROM

Er mag geen reclame voor automerken worden gemaakt op deze site, maar als dat wel zou zijn toegestaan dan had er toch zeker gestaan dat het weer een lust voor het oog was om alle examenkandidaten en hun introducees te zien aankomen in o.a. een Mercedes, Tesla, Porsche, Chevrolet, BMW, Volkswagen, Dacia, Fiat, Chrysler en al die andere merken. Het was druk, leuk, mooi, gezellig, warm. Het zegt allemaal in feite niets. De foto's in ons album des te meer!

FOTOALBUM KLIK >>> HIER


My school's got talent!

Na vorig jaar niet de hoofdprijs te hebben gewonnen, maar wel een optreden voor onze Koning en Koningin, hebben wij als SGL ook dit jaar weer geprobeerd de hoofdprijs in de wacht te slepen. Op vrijdagavond namen leerlingen van Arcus, Groenhorst, Rietlanden, Steiger en SGL het in de Underground tegen elkaar op. Helaas hebben we niet de hoofdprijs maar wel de derde prijs in de wacht gesleept. Calvin gefeliciteerd en ISG-Arcus gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs


SGL beweegt!

Deze week, de Nationale Sportweek, volgen de leerlingen van alle eerste klassen van woensdag t/m vrijdag een speciaal project: 'Gezond leven en bewegen'. Woensdagmorgen 23 april was de aftrap. Om 08.15 uur startten de dansers van Social Dance voor 400 eersteklassers de week met een dans in ons sportgebouw om daarna samen met de leerlingen te dansen. De dagen daarna staan alle lessen in het teken van gezond leven en bewegen. Tot slot wordt op vrijdag 25 april de week afgesloten met een sportinformatiemarkt waar de leerlingen en hun ouders kunnen kennismaken met sportverenigingen en bedrijven en instanties die zich bezighouden met gezond bewegen en leven.


Wiskunde op hoog niveau

De SGL deed dit jaar met ruim 20 leerlingen uit 4 en 5 havo/vwo mee aan de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Bij één leerling, Devon Vanmeulebrouk uit klas 4Z, was het puntentotaal hoog genoeg voor het bereiken van de tweede ronde. Daarvoor werden de beste 1000 leerlingen uit Nederland uitgenodigd. En ook daar heeft Devon het erg goed gedaan. De tweede ronde bestond uit vijf vragen waarbij een getal als antwoord gegeven moest worden (zogenaamde B-opgaven) en twee vragen waarin ook een onderbouwing van beweringen moest worden gegeven (zogenaamde C-opgaven). Voor elke B-opgave kon 4 punten gehaald worden en de C-opgaven waren elk 10 punten waard, in totaal 40 punten. Met 28 punten is Devon door naar de finaleronde! Daarmee behoort hij tot de 145 beste (wiskunde-)leerlingen van Nederland! De finaleronde is in september in Eindhoven. Als voorbereiding zijn er 4 trainingsmiddagen gepland.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie


Profielwerkstuk SGL-scholiere leidt tot tool voor ziekenhuis

Kayleigh van Esterik benaderde vorig jaar de HIV-verpleegkundige van MC Groep in het kader van haar profielwerkstuk voor 6 vwo. Het profielwerkstuk ging in op de vraagstelling: ‘Hoe kunnen HIV-patiënten inzicht krijgen in het belang van therapietrouw?' Belangrijk onderdeel daarvan was een middel te ontwikkelen dat gebruikt kan worden bij de uitleg over het ziekteverloop. Zowel de HIV-verpleegkundige Marjolein Heitmüller als de firma MSD (fabrikant van HIV-medicatie), zagen het belang van een goed middel dat gebruikt kan worden als ondersteuning bij de uitleg aan patiënten en hebben op basis daarvan het boekje ontwikkeld.

Op 3 maart presenteerde Kayleigh haar bevindingen die voortvloeiden uit haar profielwerkstuk en werd het boekje officieel overhandigd.

Meer info vindt u bij de MC Groep. Klik op het onderstaande logo.


 


Copyright SGL