De Scholengemeenschap Lelystad, OSG de Rietlanden en ISG Arcus vallen onder het Bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad.(SVOL)

Het voortgezet onderwijs in Lelystad vernieuwt!

Meer informatie daarover vindt u via onderstaande link.

De SGL is een officieel erkende Cultuurprofielschool en draagt het predicaat Technasium.

Nieuws


Bestellen van schoolboeken voor volgend schooljaar

Vanaf komend schooljaar maken we gebruik van een nieuwe (school)boekenleverancier: VAN DIJK Educatie uit Kampen. Voorwaarde is wel dat je ze op tijd (vanaf woensdag 13 juli en vóór 29 juli a.s.) bestelt! Hoe het precies allemaal werkt, kun je vinden op:

http://www.sgl.nl/sgl/doc/Bestelgids%202016.pdf


Overhandiging cheque voor KarooCare

Vandaag was de laatste lesdag voor alle klassen. De eerste klassen eindigden het jaar vandaag met een sportdag. Als afsluiting van deze sportieve dag was het de bedoeling dat de opbrengst van de RunBikeRun in de vorm van een cheque overhandigd zou worden aan het bestuur van de stichting KarooCare. Helaas viel dit moment door een plaatselijke regenbui in het water. De ceremoniële overhandiging van de cheque met het spectaculaire bedrag van €4366.60 heeft daarom in school plaatsgevonden. Helaas hebben de leerlingen daardoor de geweldige speech van de stichting gemist. Hieronder daarom voor alle leerlingen alsnog de speech (onder de foto)!

Beste SGL'ers,

Allereerst: ontzettend bijzonder dat ik hier mag staan. Heel bijzonder dat jullie KarooCare hebben uitgekozen als jullie goede doel. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor jullie sportieve inspanningen om hiermee blinde kinderen in Zuid-Afrika een toekomst te bieden. Ondanks dat jullie al een hele sportieve week hadden gehad en ondanks de ramadan en ondanks het prachtige weer hebben jullie een enorme prestatie geleverd!

En wat een geweldig bedrag!!! Eigenlijk is het zelfs meer, want we hebben ook nog een bijdrage van een leerling rechtstreeks op onze rekening mogen ontvangen.
Dankzij jullie bijdrage kan een leeftijdsgenoot van jullie 4 jaar lang studeren aan een blindenschool waardoor hij of zij mee kan doen in de maatschappij. Niet de hele dag hulpeloos voor de hut zitten, maar leren en werken aan een respectvol bestaan. Dat geeft heel veel eigenwaarde en minder afhankelijkheid van familie of overheid.

Wat toevallig dat klas 1K het meeste bijeen heeft gelopen, de eerste letter van onze stichting. En was er nu ook nog een docent die zijn baard moest afscheren? Sportiviteit zorgt dus niet alleen voor gezondheid maar ook voor een gezond voortbestaan van een gehandicapte leeftijdgenoot van jullie meer dan 10.000 km verderop. Nogmaals een geweldige prestatie en wij zullen jullie op de hoogte houden over de voortgang van jullie blinde student in Zuid-Afrika.

Bedankt in het Afrikaans is baie dankie!


Rooster boeken inleveren

Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent dat volgende week de schoolboeken weer moeten worden ingeleverd! Het rooster hiervoor kun je HIER vinden.


Scholengemeenschap Lelystad wint NK Schoolflagfootball!

Zaterdag 18 juni werd het Nederlands flagfootballkampioenschap voor scholen gehouden in Utrecht. Daar streden de 12 beste scholenteams om de felbegeerde titel. De SGL werd ongeslagen kampioen in hun leeftijdscategorie U15 (onder 15 jaar). Met deze mooie prestatie hebben zij het recht om volgend jaar rechtstreeks deel te nemen aan het NK. Groenhorst Lelystad eindigde als nummer 5 en in de categorie U18 eindigde de Rietlanden ook op de 5e plek.


SGL exposeert bij de Kunstuitleen Flevoland

Sinds afgelopen woensdag is er bij de Kunstuitleen Flevoland een expositie te zien van het werk van klas 3 vwo van de SGL! De leerlingen uit deze klas hebben allemaal een kunstwerk gekozen en op basis daarvan een sieraad ontworpen. Het gekozen kunstwerk is samen met het gemaakte sieraad te zien. De komende twee weken is het werk van de eerste helft van de klas te zien, daarna volgt een expositie van het werk van de andere helft van de klas.

Hier vind je een album met foto's van de geexposeerde werk (bron: artleen.nl).


Prom 2016

Dinsdagavond hadden de examenleerlingen (en een aantal pre-examenleerlingen) hun Prom. Het thema was "Hollywood" en dit jaar werd het eindfeest gevierd in The Next bij Bataviastad, waar ook een mooie aanrijroute was. Het was leuk dat er veel publiek kwam kijken naar alle mooi uiziende leerlingen en hun entree bij The Next.

Meer foto's vind je op de Facebook-pagina van de SGL.


Derde editie Gezonde Fitweek SGL wederom een groot succes!

Op de SGL vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen in een gezonde leeromgeving kunnen opgroeien. Zeker in de puberteit worden leerlingen vaak geconfronteerd met hun gezondheid. Afgelopen week hebben alle 1e klassen deelgenomen aan een driedaags project waarin een gezonde leefstijl centraal stond. Er stonden twee sportclinics op het programma bij de verschillende sportverenigingen. Door een intensieve samenwerking met de sportverenigingen stimuleren we de leerlingen om zich uiteindelijk bij een vereniging aan te sluiten.

Op dinsdagavond was de officiële aftrap met een 'Gezonde Fitmarkt' waar ouders en leerlingen uitgenodigd waren om kennis te maken met sportverenigingen uit Lelystad en met instanties als GGD Flevoland, Lekker Puh en Tactus verslavingzorg. De turntalenten van de SGL mochten met een geweldige demo de avond starten.

Vanaf woensdag ging elke 1e klas met hun mentor via een werkboekje aan de slag om meer te weten te komen over hun gezondheid, voedingskeuzes en fitheid. Zo hebben ze een gezonde kookles gehad, een gastles van voedingsadviseur Hilde de Vries, de Eurofittest met gym en door middel van de digitale eetmeter keken ze hoeveel calorieën ze op een dag binnenkrijgen. In samenwerking met de sportverenigingen van Lelystad volgden de leerlingen twee keer een sportclinic naar keuze.

Ook vinden we het belangrijk dat leerlingen leren om iets voor een ander te doen. Dit jaar hebben de leerlingen de run bike run gelopen voor KarooCare. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het onderwijs in de Karoo-streek in Zuid-Afrika. Binnen een half uur probeerden de leerlingen zoveel mogelijk rondjes te lopen en fietsen om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen. Uiteindelijk hebben we met z'n allen € 4366. 60 opgehaald!

Al met al een leerzame week voor onze 1e klassen waarin de inzet fantastisch was. Met een persoonlijk doel voor iedereen individueel gaan we over een aantal weken kijken wat het project heeft opgeleverd….


Mooi resultaat voor SGL bij solarboot-wedstrijd Oosterwolde

Afgelopen zaterdag heeft de SGL tijdens de solarboatraces in Oosterwolde een prima resultaat behaald. Het team is derde geworden bij het onderdeel 'endurance' en met de sprint na de kwalificaties (de zesde tijd) geëindigd bij de beste acht. Daardoor hebben ze in het dagklassement een gedeelde vierde plaats bereikt en zijn ze in het totale klassement een plaats gestegen naar de vijfde plek. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd in Akkrum deden er nu 11 boten mee. Een prima resultaat dus!


Dinsdagavond 7 juni: Aftrap Gezonde Fitweek SGL!!

Dinsdagavond start de Gezonde Fitweek. Van woensdag 8 t/m vrijdag 10 juni zullen alle lessen van de 1e klas in het teken staan van gezondheid, voeding en fitheid. De leerlingen hebben een vol programma met onder andere gezonde kooklessen, de Eurofittest, een gastles van een voedingsadviseur en twee sportclinics naar keuze bij een sportvereniging in Lelystad.

Op dinsdag 19.00 - 20.30 uur start de Fitweek in het sportgebouw van de SGL met een Gezonde Markt voor alle 1e klas-leerlingen en ouders. Op deze avond zal er genoeg te doen zijn! We beginnen met een spetterende turndemo. Daarna kun je rondlopen om onder andere suikerproefjes te doen en op een actieve manier kennis te maken met sportverenigingen. Kom gezellig langs met je ouders en/of vrienden om de Gezonde Fitweek een mooie aftrap te geven!!
Hopelijk tot morgenavond!


Leerlingen 3W doen mee aan Lijn in waterloop

Een groep leerlingen uit klas 3W heeft afgelopen zondag, na een oproep van Karien in de aardrijkskundeles, meegedaan aan de Lijn in waterloop, een estafetteloop voor het goede doel Aqua4All. Hessel, Bo, Nina, Jesse, Janyk en Karien liepen de 42,2 km in 3 uur en 23 minuten. Karien verving Janyk uiteindelijk als loper, en Janyk heeft de groep continue op de fiets ondersteund. Klasgenoten Veerle, Anouk en Jeroen hebben, naast de andere (familie-)support, ook een grote bijdrage geleverd. Zij stonden op verschillende plaatsen om de groep aan te moedigen en hebben hiervoor écht veel kilometers gefietst! 

Klas 3W had een bedrag van bijna 300 euro aan sponsorgeld verzameld. Samen met het geld van andere deelnemers wordt het bedrag besteed aan de aanleg van een waterleiding naar een klein Nepalees dorpje. Hierdoor hoeven de 250 inwoners niet meer 4 uur per dag naar een waterpunt te lopen!

Al met al een geslaagde sportieve uitdaging!

 


Eindexamen!

De tafels staan opgesteld en de school is er klaar voor: morgen beginnen de eerste schriftelijke examens. Iedereen heel veel succes gewenst!


SGL wint Technasium Top Award!

Amalia Gomez Rodriguez, Ariana Kalsbeek, Mette Ruseler en Dagmar de Hoop hebben op 23 april in het Evoluon in Eindhoven de landelijke finale van de Technasium Top Award overtuigend gewonnen. De jury was erg onder de indruk van hun ontwerp “ArT-Tube”: een dynamisch verlichtingssysteem in fietstunnels dat bijdraagt aan een groter gevoel van veiligheid.

De Technasium Top Award is een wedstrijd waar ruim 5000 tweedejaars Technasiumleerlingen aan deelnemen.

Op 26 april presenteerden Amalia, Ariana, Mette en Dagmar hun ontwerp nogmaals, maar nu tijdens de vakbeurs openbare verlichting “Ruimte en Licht” in Nieuwegein. Daar waren de verlichtingsprofessionals ook erg onder de indruk van het concept.

Wil je meer lezen, dan kan dat op deze site: www.technasiumtopaward.nl. Daar staat ook een filmpje van de prijsuitreiking.

Binnenkort verzilveren Amalia, Ariana, Mette en Dagmar hun prijs: een helikopterrondvlucht boven Flevoland!


Avondje Klassiek

Dinsdag 19 april was het weer zover: het jaarlijks Avondje Klassiek. We hebben genoten van prachtige muziek, uitgevoerd door leerlingen en docenten. Er werden composities gespeeld van onder andere Beethoven, Brahms, Einaudi en Grieg. Maar er was ook een eigen compositie, uitgevoerd door Isa Bakas op piano.

Naast solostukken waren er ook diverse duo's en zelfs twee ensembles: een instrumentaal kwartet dat bestond uit 2 violen, een klarinet en een cello en een groepje zingende collega's dat werd begeleid door Barteld op gitaar en Imre op viool.

Het was een mooie avond waar maar weer eens bevestigd werd dat er (bijna) niets leuker is dan samen muziek maken!


SGL streetball gaat naar NK finale Olympic Moves in Amsterdam

Op donderdag 14 april heeft de SGL voor het eerst deelgenomen aan Olympic Moves in Assen, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

's Ochtends tijdens het vertrek was het nog de vraag of de sporttalenten van de SGL zich wel konden meten met het nationale niveau. We hebben met drie sporten meegedaan: voetbal, volleybal en streetball. Het doel: een ticket verdienen voor het NK Olympic Moves in het Olympisch stadion te Amsterdam.

Gedurende de dag werd het steeds duidelijker dat de SGL zich prima kan meten met ander sporttalent in de regio. Drie teams behaalden de tweede plaats (het streetball meisjesteam, het volleybal klassenteam en het voetbal schoolteam) en succes was er voor klassenteams 3E en 3H bij streetball. De jongensteams moesten er elke wedstrijd hard voor knokken maar mogen allebei op 10 juni gaan strijden voor de NK-titel streetball! Als SGL zijn wij erg trots om te zien dat er veel sporttalent rondloopt op onze school. Dit smaakt zeker naar meer!


Presentaties profielwerkstukken

Dindagavond 5 april was de jaarlijkse presentatie van de profielwerkstukken. Onze leerlingen uit de examenklassen havo en vwo verrasten ouders, docenten en medeleerlingen met hun kennis over de onderwerpen die zij zelf hadden gekozen. Het groeimodel van radijs, de kaping bij de Punt, de Illuminati en Vrijmetselaars, economische groei, bitcoins, de islam in vele facetten: boeiende onderwerpen waar door experts uitleg over werd gegeven. Er werd volop genoten van de inzet en prestaties van onze leerlingen.


Familieconcert Hanzeborg

Zondag 3 april werd voor de vijfde keer het familieconcert in de Hanzeborg georganiseerd. Ook dit jaar deden er weer leerlingen van de SGL mee, zij verzorgden het programma na de pauze. De leerlingen hebben spetterende muzikale optredens gegeven, variërend van piano tot saxofoon tot zang. Als afsluiting zongen leerlingen uit klas 1 een aantal Nederlandstalige liedjes, met als slotlied 'Aan de Amsterdamse grachten'. Dit slotlied werd door het publiek enthousiast meegezongen, wat een bijzondere afsluiting van dit geslaagde concert was.


SGL-leerlingen exposeren bij Atelierroute Lelystad

Tien SGL-leerlingen van 5-VWO met kunst in hun eindexamenpakket zijn drie maanden lang door een deelnemer aan Atelierroute Lelystad individueel begeleid bij het maken van een kunstwerk. Ook dit jaar wordt het project afgesloten met een expositie, waar de SGL-leerlingen de kunst zullen exposeren die ze in deze samenwerking hebben gemaakt.

De samenwerking tussen Stichting Culturale - de organisatie van Atelierroute Lelystad - en Scholengemeenschap Lelystad (SGL) loopt dit jaar al voor het derde keer. De leerlingen die dit jaar aan het project deelnemen zijn: Robyn Beekman, Bente Bos, Marije Geerdes, Rebecca Huisman, Jordan Janssen, Safoera Joeman,Sofie Lamens, Vera de Leeuw van Weenen, Suzanne Otten en Loïs van Stralen.

De afsluitende expositie wordt gecombineerd met de expositie van kunst van een twintigtal deelnemers aan Atelierroute Lelystad 2015, die elk maximaal vier werken zullen exposeren.Deze gecombineerde expositie vindt plaats bij Tiny's Galerie, Stationsplein 186, Lelystad. De expositie duurt van 2 april t/m 8 mei 2016 .

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 2 april :
inloop v.a. 15:30 uur; opening v.a. 16:00 uur.

Tijdens deze opening zullen de SGL-leerlingen zelf hun begeleiders bedanken. De officiële opening zal worden verricht door wethouder Elly van Wageningen.Iedereen is van harte welkom bij deze expositie en bij de opening!


Thema-avond 'jeugd en veiligheid' 13 april

Op woensdag 13 april a.s. organiseren de ouderraden van de SVOL-scholen (ISG Arcus, SG De Rietlanden en SGL) een speciale thema-avond voor alle ouders van leerlingen van onze scholen. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd. De avond gaat over jeugd en veiligheid in de gemeente Lelystad en de verantwoordelijkheid die scholen, politie, de maatschappij in het algemeen en vooral u als ouder kunt nemen om bij te dragen aan de veiligheid in de stad. 

Het geheel staat onder leiding van Wilfred Assenberg,  beleidsadviseur integrale veiligheid & handhaving van de gemeente Lelystad. Ook zullen vertegenwoordigers van de politie, veiligheids- en zorgcoördinatoren van de SVOL en andere belangrijke partijen aanwezig zijn. Op deze avond zal aandacht worden besteed aan de veiligheid in het algemeen in Lelystad ten opzichte van regionale/landelijke cijfers en het gemeentelijk beleid in deze.

Tevens krijgt u als ouder inzicht in de samenwerking tussen school, politie en gemeente, de rol van de school, de jeugdagent en zal nadrukkelijk worden stilgestaan bij uw eigen rol. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van stellingen om de discussie op gang te brengen. Uiteraard krijgt u tips en handvatten aangereikt en zal aan het einde van de avond ruimte zijn om klein comité met de school en politie van gedachte te wisselen over uw eigen, specifieke vragen.

De thema-avond vindt plaats op woensdag 13 april op SG De Rietlanden  (Grietenij 22-02) van 19.30 uur tot ongeveer 21.15 uur. Gezien het belang van het onderwerp hopen wij op uw komst, zodat we er een prettige, inspirerende en prikkelende avond van kunnen maken. Om een goede inschatting te kunnen maken van de opkomst willen wij u vragen via deze link uw aanwezigheid kenbaar te maken:  http://www.svol.nl/events/ouderavondjeugdenveiligheid/ .'


SGL wint regiofinale Technasium Top Award

Op vrijdag 11 maart vertegenwoordigden Amalia, Ariana, Dagmar en Mette uit klas 2M de SGL tijdens de regiofinale van de Technasium Top Award. Zij namen het bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle op tegen zeven andere Technasia uit Flevoland en Overijssel. De opdracht dit jaar luidde: 'Ontwerp een lichtconcept voor een publieke ruimte, dat zich aanpast aan de lichtbehoefte. Zorg ervoor dat de gebruikers van deze ruimte geen lichthinder ervaren, zich fijn en veilig voelen en goed kunnen functioneren.'

Amalia, Ariana, Dagmar en Mette ontwierpen een dynamisch verlichtingssysteem dat bijdraagt aan een groter gevoel van veiligheid in tunnels. De jury was vol lof en onder de indruk van het 'professionele en actuele' karakter van het ontwerp en wees de dames aan als terechte winnaar. Op 22 en 23 april staan zij dan ook terecht in de landelijke finale in Eindhoven.


Zonneboot Technasium op Omroep Flevoland

Omroep Flevoland was afgelopen vrijdag op bezoek bij ons Technasium. Daar wordt op dit moment hard gewerkt aan een zonneboot waarmee onze leerlingen aan de Young Solar Challenge mee gaan doen. Meer weten? Bekijk het item via onderstaande link.

Leerlingen SGL bouwen zonneboot (Bron: Omroep Flevoland)


Nieuwe bestuurder

Onze leerling, Roos van den IJssel, is sinds deze week bestuurder bij het Waterschap Zuiderzeeland. Roos: gefeliciteerd! Het interview met haar is terug te zien via onderstaande link. (Bron Omroep Flevoland)

Interview met Roos


Forensisch onderzoek

Vier leerlingen uit 5 havo zijn naar een natuur, leven & techniek conferentie geweest waar zij hun herschreven module over forensisch onderzoek hebben gepresenteerd voor 200 leraren. Voor het vak NLenT hebben ze de oude module herschreven en het plot veranderd naar ‘Een moord op SGL', zodat het een handiger en leukere module wordt die overal gebruikt kan worden. Daarnaast hadden ze een heerlijke hotelovernachting, een ontbijtbuffet en lekkere lunch. Missie geslaagd!


MADFEST nieuws

Wil jij meedoen, schitteren op een van de podia en in de spotlights staan op het MADFEST, geef je dan via Magistermail op bij John van der Voort als je in een band speelt, bij Paul van den IJssel voor de overige muziekacts en bij Marieke Bloothoofd voor de Dance acts. Alle andere kunstuitingen kunnen aangemeld worden bij Sandra Grootenboer. DOE DIT VOOR 20 januari. De audities zijn een week later.


Van dik hout.....

....zaagt men planken maar in dit geval moest de wethouder, mevrouw Janneke Sparreboom, de dikke houten planken zien te slopen. Die planken waren onderdeel van het zogenaamde rookhok dat in de binnentuin stond. Roken is echter met ingang van januari dit jaar taboe op de SGL dus is er op het terrein geen enkele gelegenheid meer om te roken.


En toen was het vakantie

Kerstontbijten, een kersttoneelvoorstelling door leerlingen van de theaterklas, een kerstvolleybaltoernooi voor bovenbouwleerlingen en medewerkers en als afsluiting een kerstlunch verzorgd door een aantal collega's. Oh ja, en ook nog een kerstverhaal. Maar toen was het toch echt vakantie.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en hopen onze leerlingen en medewerkers weer te zien op maandag 4 januari. De lessen starten die dag om 08.15 uur volgens rooster.


Oordeel onderwijsinspectie

Na een bezoek op 30 november heeft de onderwijsinspectie het onderwijs dat wij geven beloond met een uiterst positief oordeel. De inspecteurs waren zeer tevreden over de kwaliteit van de bezochte lessen en onder de indruk van de doelgerichte aanpak van de docenten. Opvallend was ook ons uitstekende leer- en leefklimaat. Het was in hun ogen een welverdiend compliment waard. Reden om trots te zijn en iedereen die zich daarvoor heeft ingezet te bedanken en te feliciteren. Vol vertrouwen in ons onderwijs en in elkaar gaan wij richting 2016.


Olympic Moves

Dit jaar doet de SGL mee aan Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Ben jij goed in voetbal, volleybal of streetball? Dan is dit je kans om jezelf te meten met de besten van Nederland. Op 14 april 2016 strijden wij in deze sporten om de regionale titel in Assen. Als je daar wint mag je deelnemen aan de landelijke finale in het Olympisch stadion in Amsterdam. Wil jij Nederlands kampioen worden met de SGL? Meld je dan nu aan via olympicmoves@sgl.nl en vermeld daarin: je naam, in welke klas je zit en in welke sport je wil deelnemen. Als je vragen hebt kun je terecht bij de LO docenten.


Uit medeleven en respect

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs hebben onze leerlingen vanmorgen hun gevoelens op papier gezet. Hun uitingen van medeleven en respect zijn om 12 uur, na het in acht nemen van een minuut stilte, opgeplakt bij de hoofdingang.


Voorlichting en Open Huis

Wij bedanken de ouders die onze voorlichtingsavond hebben bezocht. Ons Open Huis laat nog even op zich wachten. Die avond is op dinsdag 2 februari 2016. Voor die tijd kunt u nog naar de voorlichtingsavonden op SG De Rietlanden (10 november) en op ISG Arcus (17 november). Wij wensen u succes bij het maken van de uiteindelijke keuze voor uw zoon of dochter. Mocht u de meest belangrijke informatie nog eens door willen lezen, dan kunt u hieronder onze vraag- en antwoordfolder downloaden.

KLIK >>> HIER


Laatste nieuws m.b.t. de rekentoets

De onrust omtrent de regelgeving van de rekentoets in het voortgezet onderwijs blijft aanhouden. Het laatste nieuws hierover vindt u >>> HIER


London is the place to be

Twee weken lang zijn leerlingen van de SGL te vinden in en rond de Britse hoofdstad. De week van 5 t/m 9 oktober de leerlingen van 4 havo en 4 vwo en de week van 12 t/m 16 oktober de leerlingen van 4 vmbo. Twee weken vol excursies, ervaringen, uitkijken bij het oversteken en proberen je verstaanbaar te maken in je gastgezin. Het is echt geen vakantie! Het programmaboekje voor 4 vmbo is hieronder te downloaden. Dan kunnen de achterblijvers toch nog een beetje mee genieten.

Klik >>> HIER voor het programmaboekje vmbo


Coming out

In het kader van de Coming Out dag is de regenboogvlag bij school gehesen. In verschillende mentorgroepen discussieerden leerlingen over het thema 'Hier kun je zijn wie je bent'.


Raar, maar waar!

Ze kwamen door de regen, werden rondgeleid door onze leerlingen, liepen langs de kunstroute van beeldende vorming en bezochten tot slot een voorstelling van onze theaterklas. 'Raar, maar waar' is het thema van de Kinderboekenweek en ook dit jaar waren er weer honderden inzendingen van basisschoolleerlingen met natuurlijk ook weer prijzen voor de beste verhalen en gedichten.


Kofschiploop

Alles zat mee tijdens de traditionele SGL Kofschiploop, de jaarlijkse afsluiting van het buitensportseizoen: het weer was geweldig, de stemming was prima, de organisatie was fantastisch. Alle lopers hebben een topprestatie geleverd! Een felicitatie voor de winnaars.

Fotoalbum op onze Facebookpagina


Stageplaatsen gezocht

In november en januari gaan de leerlingen van onze beroepsgerichte leerwegen op stage. Wij zijn nog dringend op zoek naar bedrijven en organisaties die een stageplek beschikbaar hebben en die aan willen bieden. Mocht u interesse hebben of iemand weten die een stageplaats beschikbaar heeft dan kunt u de informatie daarover >>> HIER vinden..


In de prijzen op het NFFS

Maandag 14 september vond de 11e editie plaats van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) in Lelystad. Vijftig scholen deden mee en 154 films werden ingezonden. Een onafhankelijke, professionele jury bepaalde de winnaars in verschillende categorieën. Leerlingen van de SGL sleepten maar liefst vijf prijzen in de wacht!

19/6 van Nikki Sluiter en Lisanne Kemp, won de eerste prijs in de categorie 1 minuut film bovenbouw. Zij kregen twee tickets naar Griekenland om deel te nemen aan het Internationaal Filmfestival voor Jongeren in Pyrgos, begin december. Zij vertegenwoordigen Nederland samen met de andere eerste prijswinnaars. Hun filmpje zal ook ingezonden worden naar verschillende internationale filmfestivals.

The Wolf Is At The Door van Sarah El Badaoui, Floor Berger en Beau Goudkuil, won de tweede prijs in de categorie fictie middenbouw.

Mijlpaal van Wayne de Boer en Kaylee van Schuilenburg, won de derde prijs in de categorie 1 minuut film bovenbouw.

Brave Jongens van Jaël van Rossum en Louizos Deenen, won de derde prijs in de categorie fictie middenbouw. Daarnaast wonnen zij ook nog de tweede Publieksprijs en de aanmoedigingsprijs van het EYE: deelname aan de jury van Movie Zone.

We zijn ontzettend trots op dit geweldige resultaat. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Prijsuitreiking door de wethouder, mevrouw Janneke Sparreboom


Activiteitendagen en kampen

Alle eerste klassen zijn deze weken actief op en rond het Bovenwater in Lelystad. Met allerlei groepsactiviteiten onder leiding van hun mentor leren zij elkaar nog beter kennen. De tweede klassen maken kennis met elkaar en hun mentor tijdens een driedaags kamp in het Abbertbos dat tussen Dronten en Elburg ligt. Tot nu toe gelukkig allemaal met redelijk goed weer.


We draaien op volle toeren

Vanaf dinsdag 18 augustus draaien we op volle toeren. Vooral voor onze nieuwe leerlingen is het spannend. Waar moet ik zijn? Welke leraar of lerares heb ik? Heb ik de juiste boeken wel bij me? Gelukkig was er de start in de mentorgroep met een hoop uitleg, hernieuwde kennismaking met de andere leerlingen en de geruststellende woorden van de mentor. Iedereen een heel goed jaar gewenst!


Diploma-uitreiking

Het was een warm feestje!


Gedichtenmuur

Vera de Leeuw van Weenen uit klas 4 V heeft het gedicht gekozen dat deze zomer op de Gedichtenmuur prijkt aan de Menkemaborg.


Bezoek burgemeester en wethouder

De burgemeester en de wethouder van onderwijs, mevrouw Horselenberg en mevrouw Elly van Wageningen, brachten afgelopen week een informeel bezoek aan het Technasium van de SGL. Leerlingen presenteerden daar de uitkomsten van een aantal opdrachten die zij eerder van de Gemeente Lelystad hadden gekregen. Zo kregen de aanwezigen een presentatie te zien over hoe toeristen met een duurzaam vervoermiddel langs Lelystadse attracties vervoerd zouden kunnen worden. De leerlingen ontwierpen een amfibibus die over land en door het water bezoekers kan vervoeren van Bataviastad naar de Oostvaardersplassen. Met een 3 D-printer maakten zij een model van deze amfibibus. Een andere opdracht van de gemeente aan de technasiumleerlingen luidde: 'Hoe kunnen we Lelystadse kinderen op een eigentijdse manier verleiden om meer buiten te gaan spelen?' Dat bracht de leerlingen op het idee van een buitenspeel-app die eveneens aan de burgemeester en de wethouder werden getoond. Ook dit product werd gecomplimenteerd door de gasten. Tenslotte toonden de leerlingen hoe ze in opdracht van het bedrijf Delibugs de walgfactor bij het aanprijzen van eetbare insecten konden verkleinen. De bezoekers, waaronder ook onze bestuurder Barry Lommen en de directeur van het Instituut voor Natuureducatie Joline de Weerdt, waren onverdeeld enthousiast en bleven nog lang napraten over deze bijzondere manier van leren. 'Zou niet het hele onderwijs meer op deze wijze moeten worden vormgegeven?' vroeg de burgemeester zich hardop denkend af... "

Foto Studio Wierd


Kennismakingsdag

Ze waren op tijd, enthousiast en ook wel een beetje zenuwachtig. Onze nieuwe leerlingen van volgend schooljaar maakten op 17 juni alvast kennis met hun klasgenoten, de mentor en de school. Oh ja, en ze gingen heel vaak op de foto! Nu wachten tot augustus. Allemaal een fijne vakantie gewenst, geniet nog even op de basisschool en tot ziens in augustus.


Prom 2015

Op dinsdagavond 9 juni was het een drukte van jewelste rond de Zilverparkade. De oorzaak: De SGL PROM 2015. Op welke manier de leerlingen er naartoe kwamen, hoe ze eruit zagen en zich vermaakt hebben is te zien in het fotoalbum op onze Facebookpagina.


SGL Filmfestival 2015

Vrijdag 26 juni openen de zaaldeuren van de OPR-ruimte om 19.00 uur voor de 28e editie van het SGL Filmfestival. Jonge filmmakers en hun familie en vrienden wandelen dan over de rode loper de zaal in om vervolgens naar elkaars films te kijken en horen uit de mond van de twee gastheren Max en Mathijs voor welke award hun film mogelijk genomineerd is. Na de screening volgt de uitreiking van de awards. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze avond bij te komen wonen. Kaarten zijn vanaf 8 juni te koop in E1 of bij de receptie. Informatie over het programma is >>> HIER te vinden..


Fitweek

De fitweek is van start gegaan! Na de informatiemarkt in het sportgebouw zijn de leerlingen begonnen met de lessen die de rest van deze week in het teken staan van bewegen en verantwoorde voeding. Meer informatie is te lezen, te zien en te horen op Omroep Flevoland.

Klik >>> HIER voor de nieuwsuitzending van Omroep Flevoland


Urk

Met de bus naar Urk of met de boot naar Urk? Dat is de vraag! Alle eerste klas leerlingen verkennen op 19 mei Urk. Ze varen of heen, of terug. Maar behalve de bus- en boottocht krijgen zij op Urk zelf ook een uitgebreid programma voorgeschoteld plus een maaltje kibbeling. Bij deze groep zit de stemming er in ieder geval goed in. (Waarschijnlijk nog geen vis gegeten ;)


Rekentoets (voor)examenklassen

Dit schooljaar maken alle leerlingen van de voorexamenklassen de verplichte rekentoets. Voor de examenkandidaten van dit schooljaar is de rekentoets verplicht. Examenkandidaten die de toets nog niet hebben gemaakt, zijn verplicht deze te maken. Leerlingen die de toets niet hebben gemaakt, ontvangen geen diploma.

Alle ouders van de leerlingen van de examenklassen en voorexamenklassen hebben hierover een brief ontvangen. Deze brief is ook terug te vinden op het ouderdeel van deze website. Klik >>> HIER


Examen

Vandaag, 11 mei, is het zover: de start van het Centraal Schriftelijk Examen. Ruim 350 leerlingen van de SGL zullen zich de komende weken buigen over de examenopgaven. Iedereen heel veel succes gewenst! Wij duimen voor jullie!


Bloesempop

Examenstunt 2015: Bloesempop, met muziek, dans, skippybalrace en het traditionele Flamingomeppen door Niek Weber! Meer foto's op onze Facebookpagina.

Iedereen een hele fijne vakantie gewenst!


Eerste Meesterproef Technasium

Ze moeten nog examen doen, maar de eerste twee havisten met als afstudeerrichting technasium hebben ten overstaan van hun opdrachtgever, begeleiders en docenten hun Meesterproef al afgelegd. Voor woonzorgcentrum De Hanzeborg bedachten zij onder de titel 'Karren maar' een systeem om de karren met linnengoed logisitiek beter te verwerken.


Sector- en profielwerkstukken

Op dinsdagavond 7 april presenteerden de leerlingen van onze eindexamenklassen hun sectorwerkstukken en profielwerkstukken. De leerlingen uit 5 havo en 6 vwo met het vak kunst presenteerden de door hen gemaakte kunstwerken. Het was een drukbezochte en vooral informatieve avond. Veel ouders/verzorgers konden nu zien en horen waar hun zoon of dochter al die tijd aan gewerkt had.


Videoclip

Enige tijd geleden zijn bij ons op school opnamen gemaakt voor een nieuwe videoclip van Armada Music. De clip staat nu online op YouTube.

Klik >>> HIER


Examenapp voor examenkandidaten

Check de website mijneindexamen.nl . Deze site kan ook als mobiele webapp door eindexamenkandidaten op mobiel of tablet geïnstalleerd worden. De site biedt het examenrooster op maat met de daarbij te gebruiken hulpmiddelen en correctievoorschriften na afname. Ook oefenexamens, slaag-/zakregeling, algemene regels en tips zijn op deze site te vinden. Het rooster geldt niet voor vmbo-BB en KB. Voor deze computerexamens maakt de SGL een eigen rooster. Mijneindexamen.nl wordt aangeboden door het CvTE en vervangt de papieren examenkrant.


Familieconcert Hanzeborg

Een aantal van onze leerlingen heeft opgetreden tijdens het familieconcert in de Hanzeborg. We mogen denk ik wel spreken van een jaarlijks terugkerend succes!


Zonsverduistering

De verwachtingen waren hoog gespannen, brillen en lenzen lagen klaar, webcams stonden opgesteld, er werd gemopperd op de bewolking en gehoopt op een blik op de zon. En jawel: hij liet zich even zien!!!


Leerlingen SGL en Oostvaardersplassen

In de korte documentaire Achtertuin vertellen jongeren uit Lelystad over hun band met de Oostvaardersplassen. Welke rol speelt dit gebied in hun dagelijks leven en wat zijn hun dromen voor de toekomst van de Oostvaardersplassen? Ook leerlingen van de SGL zijn hiervoor geïnterviewd. De film is gemaakt door Lazlo en Dylan Tonk op initiatief van Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. De film dient, samen met vier andere dromen, als inspiratie voor de visievorming omtrent het project “Nationaal Park Oostvaardersplassen”.

De documentaire is >>> HIER te zien!


DJ Contest

In het kader van hun Meesterproef organiseert een aantal leerlingen een DJ Contest! Kun jij mixen, draaien, wil jij de DJ zijn op het SGL feest later dit jaar, stuur dan jouw mix in!!! De leerlingen beoordelen de inzendingen en de winnaar draait op ons SGL schoolfeest met professionele apparatuur. Meedoen? Mail naar denzel44@live.nl


Volleybalprijzen

Meestal wordt er gezegd dat vrijdag de dertiende een ongeluksdag is, maar dat was zeker niet het geval voor de volleyballers van de SGL. Op vrijdag 13 februari streden onze leerlingen samen met leerlingen van ISG Arcus, SG de Rietlanden, het Ichtus College (Dronten) en het Almere College (Dronten) om de prijzen tijdens het interscolair volleybaltoernooi. Zowel de jongens onder- als bovenbouw veroverden de eerste plek! De jongens bovenbouw zonder zelfs ook maar een set te hebben verloren! De meiden moesten het opnemen tegen hele sterke tegenstanders en de wedstrijden waren bloedstollend. Ondanks hun prachtige spel eindigden de dames op de vierde plaats. Alle prijswinnaars: van harte gefeliciteerd!


The Real Game

Deze week zijn tweede klassen steden, de mentoren burgemeester en de leerlingen inwoners van die stad. Ze worden geconfronteerd met alles wat er in een stad kan gebeuren: ziekte, werkeloosheid, overvallen, ....... Op donderdag lopen de leerlingen stage en ervaren zij hoe het is om voor een baas te 'werken'. The Real Game is een simulatiespel om leerlingen wegwijs te maken in de grote (en soms boze) buitenwereld.

Het laatste, maar soms ook schokkende nieuws is te lezen in de RealGamekrant!

Klik >>> HIER


In de prijzen

In december hebben leerlingen van onze tweede klassen in afdeling 1 zich enthousiast ingezet voor het project Helpende Handen. Dit project ging over leven met een beperking en werd georganiseerd i.s.m. de stichting GOL. Bij Techniek hebben leerlingen een innovatief hulpmiddel ontworpen en met het meest innovatieve, creatieve en ook haalbare hulpmiddel kon een prijs gewonnen worden. Met hun 'randbord' wisten vier leerlingen uit 2D de eerste prijs in de wacht te slepen. Zij kregen de prijs uit handen van de voorzitter van de Stichting GOL en de mentor van de klas kreeg een cheque t.w.v. 250 euro overhandigd om met zijn klas iets leuks te ondernemen. Allemaal van harte gefeliciteerd!


Gastles met een gouden randje

Voor onze leerlingen filmkunde werden er twee bijzondere gastlessen verzorgd door regisseur Ena Sendijarevic en producent Jonne Roos. Onderwerp van de gastlessen was hun op het Nederlands Filmfestival bekroonde film Fernweh. Speciale dank aan Heinz Jäggi en Olga Mes voor het realiseren van dit project.

Meer over deze film is onder andere >>> HIER te lezen.


De beste wensen van 538

Ze zei 'Ik win nooit wat' maar onze collega Sandra Damhuis, die toch haar wens had gestuurd naar Radio 538, werd op school verrast door DJ Barry. Alles was in het geheim voorbereid, Luca was naar school gekomen en Sandra stond voor de klas tot het moment dat zij werd overvallen door Barry en zijn crew. Zij mag komende zomer samen met haar zoon Luca in een spiksplinternieuwe Fiat 500 naar Lucca in Italië! Sandra en Luca: GEFELICITEERD!!!

Wil je de opname horen en zien kijk dan op Radio 538


Je bent jong en ...........................

Ben jij tussen de 14 en ................ (maar nog wel jong) en woon je in Lelystad? Hou je van internetten, vind je het leuk om te schrijven en om anderen te vertellen wat je gezien hebt? Kom dan bij het jongeren redactieteam van Jong in Lelystad! Jij bepaalt dan mee hoe de website eruit ziet en wat er wel of niet op de site geplaatst wordt. Bovendien kom je in een tof team terecht en maak je regelmatig leuke uitstapjes. Kijk voor meer informatie op de link hieronder of bekijk het filmpje op YouTube.


Winst!

Op vrijdag 28 november werd er door klassen van verschillende scholen fel gestreden om de winst (en de beker die daarbij hoort) van het Flevolands Jongerendebat. Dit debat, georganiseerd door Waterschap Zuiderzeeland, vond plaats in de Meerpaal in Dronten. In de finale wisten onze leerlingen de tegenstanders van het Oostvaarderscollege uit Almere te verslaan. Op 11 februari 2015 strijden de leerlingen om de landelijke titel. Alle winnaars: Gefeliciteerd!!!

Foto Zuiderzeeland


Bootcamp

Onze gymjuf Ingrid Hanekamp heeft de klassen 2h en 2i een andere invulling van een gymles laten ervaren. Onder leiding van Graham Pouw van Lelystad Bootcamp is er een bootcamp voor de leerlingen georganiseerd. Dit hebben ze geweten! Tijdens de combinatie van hardlopen, interval en krachttraining slaakten de leerlingen af en toe een kreet: "Ingrid wat doe je ons aan!". De sloot hebben ze toch echt zichzelf aangedaan! De uitdaging was groot, iedereen wilde deze hindernis nemen, maar helaas haalde niet iedereen droog de overkant.

Meer info over Lelystad Bootcamp vindt u >>> HIER


Primeur!

De SGL heeft een primeur! Wie onze school van binnen wil bekijken en er doorheen wil lopen maar niet in de gelegenheid is om naar de SGL te komen kan dat vanaf nu ook online via Google Maps. Behalve de kaart en Street View kan er ook gekozen worden voor 'Binnenkijken'. Wij nodigen iedereen van harte uit om op zijn/haar gemak door onze school en tuin te wandelen tijdens een prachtige herfstdag.

Voor wie werkt met tablet of smartphone, klik op het poppetje rechtsonder in beeld.


Aanmelding audities Podiumweek gestart!

Kun jij goed zingen? Dans je de sterren van de hemel? Speel je in een te gekke band? Of ben jij de komiek die de hele zaal plat krijgt? Kom ons je talenten laten zien en maak kans op een plek op het grote podium tijdens de Podiumweek in februari 2015.

De audities voor de Podiumweek zijn begin december. Kijk hier voor alle informatie en voorwaarden. De aanmelding gaat dit jaar uitsluitend digitaal. Download hier het aanmeldingsformulier. Steek de koppen bij elkaar, maak plannen, meld je aan, ga oefenen en zorg dat je goed voor de dag komt!

Paul & Jan


Scholierenabonnement Agora en Underground

Zowel bij de Agora als de Underground kunnen leerlingen met korting naar voorstellingen. Wil je meer daarover weten klik dan >>> HIER


Kinderboekenweek

Traditiegetrouw vond ook dit jaar weer de opening van de Kinderboekenweek plaats op de SGL. Ruim 1000 leerlingen van basisscholen uit Lelystad en Swifterbant bezochten onze school om, na de kunstroute te hebben gelopen, te genieten van een voorstelling van de Theaterklas. Ook dit jaar waren en er weer heel wat verhalen ingezonden. De jury heeft uuuuren zitten lezen en beoordelen, maar uiteindelijk lukte het om leerlingen te nomineren en winnaars aan te wijzen!


Kofschiploop

Ook dit jaar, tijdens onze (eeeeh, de hoeveelste was het eigenlijk?) Kofschiploop, waren de weergoden ons gunstig gezind! Betere weercondities konden lopers zich niet wensen! De meisjes gingen als eerste van start, na een half uur gevolgd door de jongens. Er werden weer scherpe tijden gelopen en zowel bij de meisjes als de jongens kwamen we bekende medaillewinnaars van voorgaande jaren tegen!


Winnaars op NFFS

Op maandag 15 september vond in de Agora weer het Nationaal Filmfestival voor Scholieren plaats. 500 leerlingen uit heel Nederland deden in 8 categorieën mee aan het festival. Ook leerlingen van de SGL hadden hun films ingezonden en vielen daarmee in de prijzen!

De Zeven van Lelystad-Zuid van Wayne de Boer en Emil Cantello, won de tweede prijs in de categorie fictie middenbouw en als aanmoedigingsprijs de VIP-dag bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Wisselgeld van Malou Bastiaanse, Tamika Marcos en Lynn Colder, won de derde prijs in de categorie 1 minuut film bovenbouw.

Lambrusco van Kilian Kayser en Harda Ebbers, won derde prijs in de categorie fictie bovenbouw en tevens bestempeld als Beste Film van Flevoland.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!


Kamp Abbertbos

Ondanks de kou, de nachtelijke regen en de spinnen kunnen de mentoren, begeleiders en klassen die als eersten op pad gingen terugkijken op een geslaagd kamp! De komende weken zullen er nog veel klassen volgen.


Afscheid klas 1 en 2

Op maandagavond 30 juni namen de klassen 1 en 2 afscheid van elkaar en hun mentor. Er werd gegeten, gedanst, er werden spelletjes gespeeld en er was een officieel moment! Het geld dat onze eerste klassen tijdens de Run Bike Run bij elkaar gelopen en gefietst hadden werd in de vorm van een cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Roparun en Stichting Kinderdroomwens.


Diploma-uitreiking

Het was druk, het was warm, maar het was vooral gezellig! Eindelijk konden onze examenkandidaten hun diploma in ontvangst nemen! Eerst het podium op om applaus te oogsten, daarna een kort officieel praatje om vervolgens in de mentorgroep het 'papiertje' op te halen. Iedereen nogmaals gefeliciteerd!!! Geniet van jullie vakantie en succes gewenst met jullie vervolgopleiding!


Kennismaking

Op 18 juni kwamen al vroeg de eerste leerlingen richting SGL voor de kennismaking met hun mentor en nieuwe klasgenoten. De hele ochtend werd besteed aan het leren kennen van elkaar en de school en werden de klassen en individule leerlingen op de foto gezet. Nog een paar weken naar de basisschool, dan vakantie en vervolgens echt naar de middelbare school. Wij kijken uit naar jullie komst. Geniet van jullie vakantie en tot in augustus!!!


PROM

Er mag geen reclame voor automerken worden gemaakt op deze site, maar als dat wel zou zijn toegestaan dan had er toch zeker gestaan dat het weer een lust voor het oog was om alle examenkandidaten en hun introducees te zien aankomen in o.a. een Mercedes, Tesla, Porsche, Chevrolet, BMW, Volkswagen, Dacia, Fiat, Chrysler en al die andere merken. Het was druk, leuk, mooi, gezellig, warm. Het zegt allemaal in feite niets. De foto's in ons album des te meer!


My school's got talent!

Na vorig jaar niet de hoofdprijs te hebben gewonnen, maar wel een optreden voor onze Koning en Koningin, hebben wij als SGL ook dit jaar weer geprobeerd de hoofdprijs in de wacht te slepen. Op vrijdagavond namen leerlingen van Arcus, Groenhorst, Rietlanden, Steiger en SGL het in de Underground tegen elkaar op. Helaas hebben we niet de hoofdprijs maar wel de derde prijs in de wacht gesleept. Calvin gefeliciteerd en ISG-Arcus gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs


SGL beweegt!

Deze week, de Nationale Sportweek, volgen de leerlingen van alle eerste klassen van woensdag t/m vrijdag een speciaal project: 'Gezond leven en bewegen'. Woensdagmorgen 23 april was de aftrap. Om 08.15 uur startten de dansers van Social Dance voor 400 eersteklassers de week met een dans in ons sportgebouw om daarna samen met de leerlingen te dansen. De dagen daarna staan alle lessen in het teken van gezond leven en bewegen. Tot slot wordt op vrijdag 25 april de week afgesloten met een sportinformatiemarkt waar de leerlingen en hun ouders kunnen kennismaken met sportverenigingen en bedrijven en instanties die zich bezighouden met gezond bewegen en leven.


Wiskunde op hoog niveau

De SGL deed dit jaar met ruim 20 leerlingen uit 4 en 5 havo/vwo mee aan de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Bij één leerling, Devon Vanmeulebrouk uit klas 4Z, was het puntentotaal hoog genoeg voor het bereiken van de tweede ronde. Daarvoor werden de beste 1000 leerlingen uit Nederland uitgenodigd. En ook daar heeft Devon het erg goed gedaan. De tweede ronde bestond uit vijf vragen waarbij een getal als antwoord gegeven moest worden (zogenaamde B-opgaven) en twee vragen waarin ook een onderbouwing van beweringen moest worden gegeven (zogenaamde C-opgaven). Voor elke B-opgave kon 4 punten gehaald worden en de C-opgaven waren elk 10 punten waard, in totaal 40 punten. Met 28 punten is Devon door naar de finaleronde! Daarmee behoort hij tot de 145 beste (wiskunde-)leerlingen van Nederland! De finaleronde is in september in Eindhoven. Als voorbereiding zijn er 4 trainingsmiddagen gepland.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie


Profielwerkstuk SGL-scholiere leidt tot tool voor ziekenhuis

Kayleigh van Esterik benaderde vorig jaar de HIV-verpleegkundige van MC Groep in het kader van haar profielwerkstuk voor 6 vwo. Het profielwerkstuk ging in op de vraagstelling: ‘Hoe kunnen HIV-patiënten inzicht krijgen in het belang van therapietrouw?' Belangrijk onderdeel daarvan was een middel te ontwikkelen dat gebruikt kan worden bij de uitleg over het ziekteverloop. Zowel de HIV-verpleegkundige Marjolein Heitmüller als de firma MSD (fabrikant van HIV-medicatie), zagen het belang van een goed middel dat gebruikt kan worden als ondersteuning bij de uitleg aan patiënten en hebben op basis daarvan het boekje ontwikkeld.

Op 3 maart presenteerde Kayleigh haar bevindingen die voortvloeiden uit haar profielwerkstuk en werd het boekje officieel overhandigd.

Meer info vindt u bij de MC Groep. Klik op het onderstaande logo.


 


Copyright SGL